Waarom EnergyParty?

Onze energiehuishouding verandert in hoog tempo en dat vraagt veel van de inwoners van Nederland. Het is niet eenvoudig om mensen in beweging te krijgen en te motiveren om duurzame maatregelen te nemen voor hun huis. Onderzoek heeft uitgewezen dat gangbare argumenten te weinig effect hebben. Dus hoe zorgen we er dan wel voor dat mensen zelf aan de slag gaan?

Drempels bij energie verlagen

We merken dat veel mensen graag hun energierekening willen verlagen maar als ze maatregelen willen nemen om het huis energiezuiniger te maken lopen ze tegen drempels aan. Er zijn veel aanbieders op de markt, mensen weten niet waar te beginnen en ze krijgen tegenstrijdige informatie.

Met een EnergyParty lukt het wel

Een EnergyParty creëert verbinding tussen deelnemende buurtbewoners. Het is een methode die de mogelijkheid geeft om kennis en ervaring te delen. De ervaren gesprekleider weet urgentie te creëren bij de mensen aan tafel. EnergyParty appelleert ook aan een behoefte van mensen om niet onder te willen doen voor anderen. De groepsdynamiek zorgt ervoor dat mensen overgaan tot actie. Zo organiseren de deelnemers na de EnergyParty regelmatig een gezamenlijke inkoop of helpen elkaar met offertes vergelijken. Zo wordt energiebesparend nog laagdrempeliger.

“Duidelijk zicht op wat de energievreters zijn”

“Een eyeopener!”

“Heldere informatie op een prettige ontspannen wijze”

“Ik wilde nog wel meer tijd besteden aan de opties in onze wijk!”

Zo verloopt de EnergyParty

Tijdens de EnergyParty spelen de deelnemers een ontspannen spel met kaarten onder het genot van een drankje bij iemand thuis. Iedereen gaat naar huis met een persoonlijk plan en de gesprekleider heeft informatie over subsidies, lokale initiatieven of financieringsmogelijkheden. Voor sommige deelnemers is het de eerste stap richting energie besparen. Voor anderen een duwtje in de rug doordat de buren samen iets gaan doen en voor weer anderen is het de manier om hun kennis en ervaring te delen.