Jouw eigen EnergyParty

Een (online) EnergyParty helpt je om flink energie te besparen. Heel gemakkelijk vanuit huis en toch samen met je buurt- of straatgenoten. Tijdens de party helpt een deskundige gespreksleider jullie op weg. Je bekijkt samen met zo’n acht buren je energieverbruik en bespaarmogelijkheden. Iedereen beëindigt de avond met een concreet en persoonlijk plan. Niemand is tot iets verplicht. Verschillende buren door heel Nederland gingen je al voor.

Wil je meer geld overhouden aan het einde van de maand?

Op veel plekken in het land organiseren gemeenten en Stichting Buurkracht gratis EnergyParty’s.
Op de kaart zie je welke gemeentes al er meedoen.

Je kan je aanmelden kan via de website van Buurkracht.

Wil je dat er in jouw gemeente ook EnergyParty’s komen?

Geef je dan hieronder op. Het helpt enorm als er een paar enthousiaste bewoners zijn die erom vragen. Wij bundelen de aanvragen en benaderen de gemeente met het verzoek.

EnergyParty locatie Den Haag Ede Leidschendam-Voorburg

Amersfoort

Assen

Breda

Borger-Odoorn

Den Bosch

Den Haag

Meer info

De Energyparty is ontwikkeld in Den Haag door bewoners die de energietransitie willen versnellen. De Gemeente Den Haag stond daarmee aan de wieg van de EnergyParty: zij gaf deze inwoners een kans met een budget uit de pot voor burgerinitiatieven.

Inmiddels zijn we 4 jaar en meer dan 220 EnergyParty’s verder en zijn we toe aan de volgende stap: in samenwerking met de Gemeente Den Haag gaan we gespreksleiders opleiden en ondersteunen en de methode overdragen.

De gespreksleiders zijn veelal inwoners die zich reeds aan een buurtinitiatief of coöperatie hebben verbonden. In de Bomen- en Bloemenbuurt, Mariahoeve, Moerwijk, Molenwijk, het Regentessekwartier, Ypenburgen het Zeeheldenkwartier staan op het moment zeven buurtgenoten klaar die getraind zijn als gespreksleider EnergyParty. Zeven personen die hun buren graag helpen met energie besparen.

Gespreksleiders

  • Kitty uit het Zeeheldenkwartier
  • Amber voor Molenwijk en Moerwijk
  • Lars voor de Bomen en Bloemenbuurt
  • Aytekin voor Molenwijk
  • Elly voor Mariahoeve
  • Harrie voor Ypenburg
  • Liam voor Regentessekwartier en Molenwijk

Deventer

Geldrop-Mierlo

Hilvarenbeek

Hollands Kroon

Meierijstad

Meppel

Nissewaard

Nuenen

Oss

Rotterdam

Tynaarlo

Veldhoven

Venray

Wassenaar