Mensen willen een energiezuinigere woning maar weten niet altijd waar te beginnen. Soms zoekt men elkaar op tijdens verjaardagen of buurtborrels, praten over zonnepanelen, adviseren elkaar over goede installateurs en vertellen hoe je investeringen snel kunt terug verdienen.

Omdat we vinden dat juist dit soort gesprekken heel waardevol zijn, organiseren we door heel Nederland bijeenkomsten waar mensen elkaar vrijblijvend adviseren: de EnergyParty. In deze video vertellen een aantal deelnemers wat hun ervaringen zijn.

Wil je een gratis EnergyParty bij je thuis?
Zodra we weer Partys thuis mogen geven kan je je hier weer voor inschrijven. Tot die tijd houden we online EnergyPartys.

Wat kan je verwachten?

Hoe meldt je je aan?

Je kijk op de website van buurkracht of er in jouw buurt EnergyParty’ gegeven worden en schrijft je in. Een gesprekleider belt je om een datum te prikken. Je nodigt 8 tot 10 buren uit om deel te nemen. De gesprekleider heeft uitnodigingskaartjes voor je en helpt je met uitnodigen.
Op de afgesproken datum komt de gespreksleider bij je thuis en start de EnergyParty.

Start van de EnergyParty
EnergyParty

Zo verloopt de EnergyParty

Tijdens de EnergyParty spelen de deelnemers een ontspannen spel met kaarten onder het genot van een drankje waar je als gastheer/vrouw voor hebt gezorgd. Het is leuk als mensen elkaar al kennen maar ook een leuke manier om nieuwe buren te leren kennen!       Het energieverbruik is het uitgangspunt en van daaruit gaan we kijken wat er mogelijk is. Variërend van grote maatregelen tot kleine aanpassingen.            

Deze stappen zet je tijdens de EnergyParty


Onder begeleiding van de gespreksleider loop je met de groep door een aantal vragen:

  • wat vertelt je energierekening?
  • welke mogelijkheden heb jij om je energiegebruik te verlagen?
  • wat kan je zelf doen en welke maatregelen kun je oppakken met jouw buren?
  • heb je recht op een subsidie of een collectiviteitskorting?
  • welke financieringsmogelijkhed zijn er?
  • wat is de terugverdientijd van een investering?
Gespreksleider

Drempels verlagen

We merken dat veel mensen graag hun energierekening willen verlagen maar als ze maatregelen willen nemen om het huis energiezuiniger te maken lopen ze tegen drempels aan. Er zijn veel aanbieders op de markt, mensen weten niet waar te beginnen en ze krijgen tegenstrijdige informatie.

Kennis delen met je buren helpt om stappen te zetten.

Met een EnergyParty lukt het wel!

Een EnergyParty creëert verbinding tussen deelnemende buurtbewoners. Het is een methode die de mogelijkheid geeft om kennis en ervaring te delen. De ervaren gesprekleider helpt de mensen aan tafel. Zo wordt energie besparen nog laagdrempeliger.

Wordt gastvrouw/heer of gespreksleider

“Duidelijk zicht op wat de energievreters zijn”

“Een eyeopener!”

“Heldere informatie op een prettige ontspannen wijze”

“Ik wilde nog wel meer tijd besteden aan de opties in onze wijk!”