Een online EnergyParty helpt je om flink energie te besparen. Heel gemakkelijk vanuit huis en toch samen met je buurt- of straatgenoten. Tijdens de party helpt een deskundige gespreksleider jullie op weg. Je bekijkt samen met zo’n acht buren je energieverbruik en bespaarmogelijkheden. Iedereen beëindigt de avond met een concreet en persoonlijk plan. Niemand is tot iets verplicht. Verschillende buren door heel Nederland gingen je al voor.

Wil je een gratis online EnergyParty?

Lees hier hoe je dit kunt organiseren

Zo verloopt een online EnergyParty

Je krijgt  een pakketje met uitnodigingen gratis toegestuurd, waarmee je zo’n acht buren en bekenden uitnodigt. Je ontvangt ook een gratis energiebesparende attentie, die je aan je online gasten mag geven.

Iedereen doet vanuit huis mee. Jij en je gasten bekijken ieders energieverbruik én bespaarmogelijkheden, aan de hand van speciale informatie. Je doet zelf ook mee met het programma, dus ook jouw eigen energieverbruik wordt onder de loep genomen. Een getrainde gespreksleider begeleidt de avond online.

Na de party hebben alle deelnemers een concreet en persoonlijk plan. Eventueel stuurt de gespreksleider ook informatie over lokale subsidies en financieringsmogelijkheden. De EnergyParty kost je geen geld en niemand is tot iets verplicht.

Start van de EnergyParty

Deze stappen zet je tijdens de EnergyParty


Onder begeleiding van de gespreksleider loop je met de groep door een aantal vragen:

  • wat vertelt je energierekening?
  • welke mogelijkheden heb jij om je energiegebruik te verlagen?
  • wat kan je zelf doen en welke maatregelen kun je oppakken met jouw buren?
  • heb je recht op een subsidie of een collectiviteitskorting?
  • welke financieringsmogelijkhed zijn er?
  • wat is de terugverdientijd van een investering?
Gespreksleider

Drempels verlagen

We merken dat veel mensen graag hun energierekening willen verlagen maar als ze maatregelen willen nemen om het huis energiezuiniger te maken lopen ze tegen drempels aan. Er zijn veel aanbieders op de markt, mensen weten niet waar te beginnen en ze krijgen tegenstrijdige informatie.

Kennis delen met je buren helpt om stappen te zetten.

Met een EnergyParty lukt het wel!

Een EnergyParty creëert verbinding tussen deelnemende buurtbewoners. Het is een methode die de mogelijkheid geeft om kennis en ervaring te delen. De ervaren gesprekleider helpt de mensen aan tafel. Zo wordt energie besparen nog laagdrempeliger.

Wordt gastvrouw/heer

“Duidelijk zicht op wat de energievreters zijn”

“Een eyeopener!”

“Heldere informatie op een prettige ontspannen wijze”

“Ik wilde nog wel meer tijd besteden aan de opties in onze wijk!”