EnergyParty Nuenen

In Nuenen is een groep gespreksleiders gestart. We kunnen nog extra gespreksleiders gebruiken in Nuenen en omgeving. Wil je gespreksleider worden? Kijk dan hier om te zien of het bij je past. Deze mensen staan in elk geval te popelen om bij je thuis een Party te begeleiden. Heb je interesse in een EnergyParty bij je thuis? Meld je dan aan.

Mijn naam is Erik Boon van Ostade, ik woon sinds 1990 in het brabantse Schijndel, tegenwoordig Meierijstad. Sinds de oprichting van de Energiecoöperatie in 2012 ben ik actief in duurzaamheid. Eerst bij de realisatie van grote zonnedaken betaald door de inwoners van Schijndel en later bij veel andere onderwerpen zoals bewustheid van je energieverbruik, besparingen realiseren met isolatie en gewijzigd gedrag, maar ook zonnepanelen en meer. Duurzaamheid, en niet alleen op het gebied van energie, is voor mij een passie geworden, iets waar je heel graag mee bezig bent en wat ook leidt tot contacten met nieuwe andere mensen. Je best doen voor een wereld die ook voor toekomstige wereldbewoners leefbaar blijft, dat vind ik belangrijk.

Energyparty vindt ik een prachtig middel om in gezamenlijkheid duurzame verbeteringen te bereiken, klein of groot, alles telt. Ik kijk er naar uit om via de Energyparty in gesprek te gaan over waar je staat en wat haalbaar is om te doen, en dat op een gezellige en informele wijze aan tafel thuis. Je kunt me bereiken via erik.energyparty@gmail.com

Ik ben Rien Bakx en woon in Roosendaal. Ik ben al heel mijn werkzame leven bezig met energie. Begonnen als gas-en water technisch installateur, gewerkt bij een gas- distrutiebedrijf, en inmiddels 10 jaar actief met verzorgen Veiligheidstrainingen door het hele land in de energiesector. In mijn woonwijk sinds 2 jaar samen met 3 bevlogen en deskundige wijkbewoners ook actief met energiebesparing. Ik vind het bijzonder leuk en inspirerend om nieuwe mensen te leren kennen en ze te coachen op het gebied van verduurzaming & energiebesparing.

Ik ben Henk van den Berg gepensioneerd en woon al meer dan 35 jaar in Gemert. Toen ik bij Fontys Hogescholen in Eindhoven werkte, waren duurzaamheid en (duurzame) energie al belangrijke aandachtsgebieden voor mij. In mijn woonplaats begonnen we in 2016 een burgerinitiatief. In omliggende gemeenten gebeurde er al veel. In Gemert leek iedereen op elkaar te wachten. Met buurkracht werd contact gezocht. Inmiddels zijn binnen de gemeente 7 buurkracht-buurtteams actief en zijn er diverse lokale duurzaamheid acties geweest. Regionaal probeer ik mij in te zetten door als vrijwilliger dienst te doen in het Energiehuis Helmond. Via de EnergyParty’s hoop ik nog meer mensen te bereiken; wil ik bewustwording creëren en mensen samen laten komen tot verstandige keuzes bij het verduurzamen van hun woning.

“Ervoor zorgen dat inwoners in een straat of wijk elkaar weer leren kennen, en elkaar gaan helpen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen”. Een Energy Party is daar een prachtig voorbeeld van.

Duurzaamheid, daar krijg ik goede zin van. In Son en Breugel heb ik een energie coöperatie SonEnergie opgericht en veel geleerd om inwoners mee te krijgen. Veel kennis opgedaan over Isoleren, zonnepanelen en een postcoderoos opzetten. Ook ben ik nu bezig om de inwoners van Son en Breugel zover te krijgen dat zij het regenwater van het riool gaan afkoppelen. Daarnaast heb ik ook nog een ander burgerinitiatief SonenBreugelVerbindt opgezet, en ik zit lokaal en provinciaal in de politiek

Mijn naam is Jan Frans Brouwers.